Росія почала розгортати в Україні нову дивізію десантників, — британська розвідка

Росія у війні проти України почала розгортати новостворену 104-ту гвардійську повітряно-десантну дивізію.

Повітряно-десантні війська Росії, ВДВ, ймовірно, вперше почали розгортати новостворену 104-ту гвардійську повітряно-десантну дивізію в Україні. Дивізія, ймовірно, збирається в Херсонській області. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: Росія у війні проти України за минулу добу втратила понад 1 000 осіб, — Генштаб

Відомо, що серпні 2023 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про плани відновити 104 ГАД, яка раніше була скорочена до меншого, бригадного з’єднання у 1998 році.

У розвідці повідомляють, що до її складу, ймовірно, увійдуть 337-й полк, додатковий маневрений полк і 52-а артилерійська бригада. З додаванням 104 ГАД кількість дивізій в бойовому порядку ВДВ збільшиться до п’яти.

“Дивізія, ймовірно, буде погано підготовленою і навряд чи відповідатиме колишнім елітним стандартам ВДВ. Вона майже напевно буде під пильною увагою російського генерала, відповідального за Херсон, генерал-полковника Михайла Теплінського; його рутинна роль — загальне командування ВДВ”, — додають і Міноборони Британії. 

Читайте також: У Криму транслювали звернення Зеленського

Нагадаємо, у Брянську дрони вдарили по складу з «шахедами». Невідомі безпілотники дісталися складу дронів Shahed у російському Брянську. Очевидці повідомили про гуркіт та вибухи.