Сирський два дні перебував на передовій через складну ситуацію на сході

Через складну ситуацію на сході, головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський протягом двох днів перебував на лінії фронту.

Через складну ситуацію на сході, головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський протягом двох днів перебував на лінії фронту, де ворог зосередив основні сили для наступу. Про це Олександр Сирський повідомив у Facebook.

Читайте також: Поливаний понеділок: традиції свята та символізм свята

“У звʼязку зі складною ситуацією на Сході, протягом двох діб працював у частинах, які ведуть оборонні дії на Покровському та Курахівському напрямках, тобто на напрямку головного удару противника. Саме тут зосереджені основні ударні сили ворога, який намагається прорвати оборону наших військ та, розвиваючи успіх, вийти до великих населених пунктів Курахове та Покровськ. Маючи від самого початку чисельну перевагу в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, противник щоденно атакує позиції наших військ”, — повідомив Головнокомандувач ЗСУ.

Сирський додав, що головне завдання ЗСУ в цих умовах — утримувати зайняті рубежі і позиції, застосовувати артилерійський вогонь, атакувати БПЛА і всіма засобами завдавати противнику максимальних втрат, виснажувати його, тим самим зриваючи плани ворога і вигравати час для формування і підготовки резервів. 

Читайте також: РНБО називає заяву РФ про ядерні навчання «черговою маніпуляцією»

Головнокомандувач ЗСУ повідомив, що провів роботу з командирами підрозділів, прийняв всі необхідні рішення щодо посилення оборони резервами, виділення додаткової кількості ракет, боєприпасів, засобів РЕБ та БПЛА, а також вручив відзнаки та нагороди воїнам напередодні професійного свята, Дня піхоти. 

Нагадаємо, в ISW повідомили, що затримка зброї США може уповільнити український контрнаступ до 2025 року. Хоча США планують продовжувати підтримку України, ISW вважає, що їй слід негайно подати заявку на участь у загальновійськовій ініціативі, щоб не втратити ініціативу на полі бою.