Під час виступу Лаврова в ОБСЄ деякі делегації покинули засідання

Сергія Лаврова бойкотують на ОБСЄ, він попросив “залишити його у спокої”.

Під час виступу міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова на саміті ОБСЄ у місті Скоп’є, що у Північній Македонії із зали вийшла українська делегація, а також деякі делегати з інших країн. Про це повідомляє The Guardian.

Читайте також: Зеленський провів переговори з Шольцом

У своєму виступі на засіданні ОБСЄ в Скоп’є Лавров заявив, що західні держави «власними руками зруйнували військово-політичний вимір ОБСЄ». Міністр заявив, що «ОБСЄ стоїть на краю прірви».

Лавров окремо згадав про санкції, накладені на Росію за її агресію проти України. «Сполучені Штати і Європа ввели тисячі санкцій проти Росії і поклали край широкій практичній співпраці між Сходом і Заходом», — заявив міністр закордонних справ Росії.

Глава МЗС Данії Ларс Льокке Расмуссен назвав слова російського міністра такими, які вводять в оману, і підкреслив, що «ми не приймемо спробу Росії розділити Європу на сфери впливу».

 Частина високопосадовців також вирішила покинути засідання ОБСЄ під час виступу Лаврова. Так, міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський вирішив бойкотувати міністра закордонних справ Росії.

Читайте також: Донбас буде важче деокупувати, ніж Крим — Зеленський

Лавров, виступаючи російською мовою, перервався й, вочевидь, відреагував на події в кімнаті англійською. 

«Не могли б ви залишити мене в спокої, будь ласка? Дякую», — заявив Лавров

Нагадаємо, в МЗС повідомляли, що Україна не братиме участь в ОБСЄ через російську делегацію. Україна не братиму участь у засіданні ОБСЄ 30 листопада – 1 грудня у місті Скоп’є через присутність на ньому російської делегації.