У Болгарії на узбережжя знайшли дрон-камікадзе з вибухівкою

У Болгарії ввечері 17 вересня на узбережжі Чорно моря знайшли дрон-камікадзе з вибухівкою.

Вчора, 17 вересня, близько 21:30 на узбережжі Чорного моря у болгарському селі Тюленево було знайдено невідомий дрон-камікадзе з вибуховим пристроєм. Про це повідомило видання Novinite.com та пресслужба Міністерства оборони Болгарії.

Читайте також: У РФ вагітну жінку судили за «ухилення від служби під час спецоперації»

Незрозуміло, як дрон опинився на болгарському березі: чи впав з повітря, чи його змило течією. Також немає інформації про приналежність дрона. 

“Близько 21:30 вчора ввечері мені зателефонували і повідомили, що є подібний об’єкт, який винесло хвилями на берег. Станом на 22:10 вчорашнього вечора територія була оточена. Дії на цей час — це наказ про оточення району з метою захисту життя і здоров’я людей, які проживають в цьому районі, до прибуття представників Міністерства оборони”, — заявив мер громади Шабла Маріян Жечев.

На запитання, чи відомо походження безпілотника, мер Шабли прокоментував, що «судячи з того, що видно здалеку, це один з тих, що використовуються у війні в Україні».

Читайте також: Росія вночі атакувала Україну дронами та ракетами: скільки цілей знищила ППО

У Міноборони Болгарії повідомили, що група фахівців у складі п’яти військовослужбовців виїхала сьогодні о 06:10 ранку на місце події. Спеціалісти проведуть розвідку предмета, після чого буде прийнято рішення про те, куди його утилізувати.

Нагадаємо, у Румунії знайшли уламки дрона після атаки РФ на Одещину 13 вересня. У Румунії повідомили про знайдені уламки дрона, які впали під час атаки РФ на Одещину в ніч на 13 вересня.