Місяцями тримають в окупаційній поліції та катують: ворог продовжує викрадати жителів Енергодару

Близько сотні жителів Енергодару
військовий російської армії утримують у катівнях. Серед затриманих – близько 20
атомників. Ув’язнених піддають регулярним знущанням та репресіям.

Про це повідомляє Дмитро Орлов, міський голова Енергодару.

Серед затриманих інженер з охорони праці цеху теплової автоматики та вимірів тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції Сергій Потінг. Його російські загарбники затримали 23 червня цього року.

А також начальника зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу Запорізької атомної електростанції Сергія Спартесного. Загарбники забрали чоловіка прямо з дому 18 липня.

Довгий час не було відомо, де окупанти утримують чоловіків і що з ними.

«Як стало відомо пізніше, обох чоловіків тримають у будівлі місцевого відділення окупаційної поліції. У будинках атомників рашисти неодноразово проводили обшуки. Також була інформація, що до Сергія Потінга окупанти застосовували жорсткі тортури та фізичне насильство. Поки що немає жодної інформації про стан обох чоловіків. Невідомі ні причини їх викрадення, ні звинувачення, які він висуває окупантам», — написав Дмитро Орлов.

Загалом російські окупанти утримують близько 100 жителів Енергодару, зокрема близько 20 атомників. Цифри періодично змінюється, оскільки деяких військові відпускають через 1-2 тижні, а деяких тримають у полоні місяцями.

«Ув’язнені зазнають регулярних знущань та репресій, їх змушують підписати контракт з «Росатомом» чи взяти паспорт РФ. Часто їхні близькі не мають жодного зв’язку з ними. Найбільш жорстких катувань зазнають люди, які відмовляються співпрацювати з ворогом», — повідомив міський голова.

Виїхати з окупації стає все складніше: росіяни влаштовують проблеми з проїздом для мешканців Запорізької області


Читайте також:

Сили оборони відбили атаки противника у Запорізькій області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!