У ЗСУ відповіли на заяву Росії про «збиття» 20 літаків

Юрій Ігнат зазначив, що «звитяги», якими хизується МО РФ щодо знищення української авіації існують тільки в їхній уяві.

Міноборони РФ перманентно заявляє про нібито «збиття» 20 літаків України на місяць. Однак ці заяви не відповідають дійсності. Про це заявив полковник, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону.

Читайте також: Кулеба: Танки Abrams можуть з’явитись на полі бою під час контрнаступу

«Росія у своїх зведеннях «знищує» на місяць по 20 наших літаків, а то й більше. Хочу зазначити, що у червні у нас була втрата літака, це було на початку цього місяця. На жаль, таке трапляється, але це війна. Але , це один. А у них стверджується про 20, а то й більше», — розповів він.

За його словами, протягом останніх двох тижнів окупанти неодноразово намагалися атакувати аеродроми в Україні, оскільки українські літаки зараз успішно виконують завдання на десятках оперативних аеродромах.

«Ми всі бачимо результати цієї бойової роботи. У ворога зрозуміло, що «палає». Тому він неодноразово намагався за ці останні два тижні атакувати аеродроми. Це і Кропивницький, і Дніпро (буквально нещодавня ракетна атака Х-22 по Дніпру), і Старокостянтинівка» , — Додав він.

Також він повідомив, що ворог насамперед хоче знищити озброєння, яке Україні дають партнери, та літаки, які виконують щодня десятки бойових вильотів.

«Але у Повітряних силах ЗСУ це чудово розуміють. Літаки зазвичай розосереджені, їх ховають і вони продовжують виконувати завдання. І жодна російська статистика їх не знищить», — резюмував Ігнат.

Раніше в ГУР заявили, що окупанти розглядають сценарій виходу з Криму. Про це розповів представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.