Кулеба назвав 3 умови поразки Росії у війні проти України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що для поразки Росії необхідно мати військову допомогу, посилити санкції проти окупантів, а також рішучість міжнародної спільноти.

Для того, щоб Україна перемогла у війні, а Росія отримала поразку, необхідно мати військову допомогу, посилити санкції проти окупантів, а також рішучість міжнародної спільноти. Про це заявив міністр закордонних справ України на засіданні Ради міністрів закордонних справ держав-членів ЄС.

Читайте також: Привести в належний стан укриття до 25 липня: Зеленський підписав указ

Для перемоги у війні наразі Україні необхідно:

  1. надання Україні необхідної військової допомоги;
  2. посилення санкційного тиску;
  3. рішучість дій міжнародної спільноти забезпечать поразку Росії в її війні проти України та демократичного світу.

“В суботу ввечері ми побачили не фінал, а лише перерву у черговому акті руйнування путінської вертикалі. Росія щодня слабшає”, — заявив Кулеба.

Він заявив, що наразі Україні необхідно: 

  • надати всю необхідну зброю, насамперед артилерійські системи, РСЗО та снаряди і ракети до них;
  • посилювати міжнародні санкції в сферах ядерної енергетики, цифрових технологій, продажу діамантів, морської логістики та фінансів;
  • завадити Росії завдавати ракетних ударів по українських містах, насамперед шляхом глобальної заборони на постачання товарів подвійного призначення для російських ракетних та дронових індустрій.

Читайте також: Бій в окопі ворога: у ССО розповіли деталі вилазки

Міністр окремо закликав спільно із США максимально пришвидшити процес навчання українських пілотів та техніків і передачу Україні літаків західного зразка: 

“Разом усі ці кроки дозволять звільнити всі українські території”, — додав він. 

Нагадаємо, Єнс Столтенберг заявив, що заколот “Вагнера” показав, яку стратегічну помилку зробив Путін в Україні. Події, які пов’язані з бунтом в Росії найманців “Вагнера” показує, що Путін припустив великої стратегічної помилки.