Коломойський отримав підозру в організації замовного вбивства

Правоохоронці повідомили бізнесмену Ігорю Коломойському про підозру в організації замовного вбивства.

Правоохоронці повідомили бізнесмену Ігорю Коломойському про підозру в організації замовного вбивства. Про це повідомили Офіс генерального прокурора та пресслужба Національної поліції України.

Читайте також: ЗСУ відбили масований ракетний удар РФ: знищено 59 повітряних цілей

Вони прямо не згадують ім’я Коломойського, але ілюструють повідомлення його фотографіями.

За матеріалами слідства, у серпні 2003 року в центрі Феодосії четверо чоловіків жорстоко побили і завдали ножових поранень адвокату. Медикам вдалося врятувати життя потерпілого. Після цього правоохоронці затримали виконавців замовного вбивства. Нині поліція встановила беззаперечні докази, що підтверджують особу замовника.

Попередньо встановлено, що бізнесмен, який з вересня 2023 року перебуває під вартою за підозрою у шахрайстві та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, замовив вбивство адвоката ще у 2003 році. 

Основний мотив — помста адвокату за відмову співпрацювати у незаконній оборудці. 

Пояснюється, що Коломойський мав особистий комерційний інтерес в роботі металургійного комбінату, а рішення загальних зборів акціонерів підприємства не дозволяло відповідачу в повній мірі реалізувати свій план отримання прибутку. Тому він погрожував юристу юридичної фірми, яка брала участь у загальних зборах акціонерів і готувала юридичну документацію, щоб скасувати рішення. У відповідь юрист відмовився. 

Після цього бізнесмен реалізував свої погрози і через свого охоронця залучив чотирьох членів злочинного угруповання для нападу на чоловіка.

За кілька днів після нападу на адвоката всі четверо виконавців злочину були затримані і згодом засуджені до позбавлення волі на строк від 6 до 12 років.

Читайте також: У США відреагували на інформацію щодо підготовки вбивства Зеленського

“Розслідування встановлення замовника вбивства адвоката було виокремлене в окреме провадження. І сьогодні, 8 травня, бізнесмену було оголошено про підозру слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора”, — йдеться у повідомленні. 

За замах на умисне вбивство, вчинений на замовлення за попередньою змовою групою осіб передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі. Також у чотирьох регіонах держави сьогодні проводяться 23 обшуки в рамках цього провадження для збору додаткових доказів.

Нагадаємо, Ігор Коломойського підозрюють у заволодінні 9,2 млрд грн «ПриватБанку». Колишньому кінцевому бенефіціарному власнику «ПриватБанку» Ігорю Коломойському оголошено про підозру в розкраданні понад 9,2 млрд гривень.