ISW: Росія обходить санкції, закуповуючи військове обладнання для літаків на $500 млн

Російська компанія «Яковлєв», виробник військових і цивільних літаків, з 2022 року успішно обходить міжнародні санкції і закуповує військову техніку з-за кордону.

Російський виробник військових і цивільних літаків і дочірня компанія російського державного оборонного конгломерату «Ростех» «Яковлєв» (колишній «Іркут»), як повідомляється, успішно обходить міжнародні санкції і закуповує військову техніку з-за кордону з 2022 року. Про це повідомляє ISW.

Читайте також: ЗСУ відбили масований ракетний удар РФ: знищено 59 повітряних цілей

Російське видання The Moscow Times повідомило, що «Яковлєв», який виробляє винищувачі Су-30 і навчально-бойові літаки Як-130, з 2022 року закупив за кордоном військового обладнання на суму майже 500 мільйонів доларів США. Росія, зокрема, відправила щонайменше літаки Як-130 до Ірану у вересні 2023 року. 

Видання The Moscow Times повідомила, що Яковлєв в основному купував компоненти для радіолокаційного обладнання та програмовані контролери для військових літаків.

Читайте також: Росія атакувала українську енергетику: пошкоджені три ТЕС

Нагадаємо, понад 900 окупантів, 13 танків та 30 артсистем: Генштаб оновив дані про втрати російської армії. Згідно з оновленими даними Генштабу ЗСУ станом на 8 травня 2024 року, загальні втрати російської армії у війні проти України сягають близько 477 430 осіб.