ЗМІ дізналися, що за документами везла до Криму вантажівка, яка вибухнула

Водій вантажівки Махір Юсубов перевозив плівку з Армавіру до Сімферополя, стверджують ЗМІ.

Російські ЗМІ встановили, який вантаж за документами знаходився у фурі, нібито підірваній на Кримському мосту.

Стверджується, що у день вибуху водій вантажівки Махір Юсубов перевозив плівку з Армавіру до Сімферополя на замовлення компанії ПЕК-34, з якою раніше не працював.

Зазначається, що він міг бути на Кримському мосту 7 жовтня, але зупинився поспати за кілька кілометрів від нього. Про це він нібито розповів рідним, після чого вимкнув телефон.

За даними ЗМІ, замовлення водія знайшло через біржу, де клієнти шукають перевізників. Заявку він ухвалив 6 жовтня, а наступного дня завантажився в Армавірі.

Як повідомляється, на сайті у фірми ПЕК-34 чудова репутація та понад 200 позитивних відгуків. Але всі рейтинги були зароблені з 2009 по 2020 роки, коли компанія активно займалася доставкою вантажів та була зареєстрована у Волгоградській області.

Наприкінці 2020 року фірму було продано Олегу Антипову, після чого повністю припинила свою діяльність. А з березня 2022 року фірма починає «оживати» і переміщається до Ульяновська, при цьому, не займаючись жодною діяльністю. А 6 жовтня хтось, який підписався Олегом, близько 14:00 розмістив з акаунту ПЕК-34 заявку на транспортування вантажу на рейсі Армавір-Сімферополь. Причому стверджується, що публікувалося оголошення з IP-адреси у Москві.

Також російські ЗМІ заявляють, що побільшало жертв вибуху — з трьох до п’яти (включаючи водія вантажівки).

Нагадаємо, напередодні близько шостої ранку на Кримському мосту вибухнула вантажівка, після чого спалахнули цистерни з паливом. Рух на ньому було припинено через пошкодження, але надвечір було обмежено відновлено.

Як заявив радник керівника офісу президента Михайло Подоляк, підрив Кримського мосту могли організувати самі росіяни. Він пояснив це наслідком протистояння між ФСБ та військовими.