Диверсанти намагались прорватися на Харківщину: в НГУ відповіли, чи є загроза для міста

Представник Нацгвардії повідомив, що минулого тижня на Харківщині фіксувалися спроби проникнення російських ДРГ. Проте ці дії не становлять серйозної загрози для самого міста Харкова.

Минулого тижня були відзначені спроби проникнення російських диверсійно-розвідувальних груп у Харківську область. Проте ймовірність того, що це становить серйозну загрозу для самого міста Харкова, вкрай мала. Про це повідомив представник Національної гвардії Руслан Музичук під час телемарафону.

Читайте також: Загальні втрати армії РФ сягнули майже 471 тисячі осіб, — Генштаб

За його словами, найбільше випадків дій диверсійно-розвідувальних груп було зафіксовано в Сумському регіоні. Музичук зазначив, що російські сили прагнуть виявити і використовувати вразливі місця.

Торкаючись загроз для Харкова і спроб окупації міста, представник Національної гвардії підкреслив, що ситуація на передовій розвивається дуже динамічно.

Читайте також: Кулеба: пошкоджено половину енергетичної системи України

«Іноді ворог може здійснювати дії, щоб відвернути увагу. Проте та інформація, яка відома нашій розвідці, дає змогу реагувати вчасно на загрози, зокрема і по Харківщині», — повідомив Музичук.

Нагадаємо, як виглядає Часів Яр в Україні — шокуюче відео Associated Press. На відео видно, що Часів Яр, оточений зеленими полями та лісами, перетворився на апокаліптичний пейзаж.