У Міноборони назвали найгарячіший напрямок на фронті

Минулого тижня Росія пробити оборону саме на сході України й намагається повернути втрачені позиції. Саме східний напрямок вважається найгарнішою ділянкою фронту.

Протягом минулого тижня на фронті, як на сході, так і на півдні, обстановка була напруженою. Армія Росії намагається повернути собі раніше втрачені позиції на східному напрямку. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

Читайте також: Зеленський зустрівся із кандидатом у президенти США

“Ворог для себе обрав основним напрямком саме схід. Наступ там триває ще з січня цього року по декількох напрямках…Це Лиманський, Куп’янський, Авдіївський, Мар’їнський і Бахмутський напрямок…Весь минулий тиждень схід був епіцентром бойових дій. На Куп’янському напрямку, мабуть, було найгарячіше”, — повідомила вона.

Маляр зазначила, що ворог намагався повернути втрачені ще восени минулого року позиції на Харківщині.

“Це був напрямок дуже гарячий, ворог намагався пробити оборону. Йому цього не вдалося. Але протистояння було дуже жорстке”, — додала Маляр.

Читайте також: Морська атака. Україна знищує флот РФ

Вона додала, що наразі ворог збільшив кількість обстрілів на сході. Минулого тижня було близько 8 тисяч обстрілів. Кількість збільшилася до 9 тисяч обстрілів. 

Нагадаємо, Росія вдарила по Херсону: загинула жінка, багато постраждалих. Вночі Росія атакувала центр Херсона. Внаслідок цього загинула жінка, ще 12 людей постраждало.