Коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного — Міноборони

Електронний кабінет військовозобов’язаного в Україні буде запущено 18 травня.

Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня. У ньому можна буде оновити дані, завантаживши мобільний додаток, авторизувавшись та заповнивши необхідні поля, такі як номер телефону, електронна пошта та фактична адреса проживання. Це дозволить військовозобов’язаним уточнити свою інформацію та отримати доступ до даних із реєстру військовозобов’язаних «Оберіг».

Про це повідомляє заступник міністра оборони України Катерина Чорногоренко Радіо Свободі.

Читайте також: На Закарпатті чоловік відмовився від мобілізації: чим закінчилось

«Власне, з 18 травня у військовозобов’язаних буде обов’язок зареєструвати свої дані, а саме – номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання у трьох доступних форматах – у ТЦК та СП, через ЦНАП або через електронний кабінет військовозобов’язаного. Це буде мобільний додаток, його можна буде завантажити в App Store і Google Play Market … Ми працюємо над тим, щоб в додатку була доступна ця дуже проста і зручна функція — авторизуватися, заповнити ці три «поля» і отримати відразу інформацію з бази військовозобов’язаних «Оберіг» для того, щоб переглянути, які дані є по тобі у реєстрі», – відмітила вона.

В електронному кабінеті військовозобов’язаного міститься інформація про всіх українських громадян віком від 18 до 60 років, які підлягають військовій службі. Кабінет заповнюється даними різних державних реєстрів, а також інформацією, зібраною співробітниками Територіальних центрів комплектування та Служби призову.

До електронного кабінету військовозобов’язаного автоматично потрапляє безліч особистих даних з інших електронних реєстрів. Серед них: повне ім’я, адреса проживання, дата народження, сімейний стан, інформація про членів сім’ї, місце роботи, рівень освіти, номер податкової та інші деталі. Також включено інформацію про стан здоров’я, наявність судимості та інші відомості.