Без обмежено придатних: в Україні з’являться нові статуси

В Україні пропонують розділити процедуру проходження ВЛК ТЦК та СП для військовозобов’язаних та процес проходження ВЛК військовослужбовцями.

Директор департаменту охорони здоров’я Міноборони, Оксана Сухорукова, в інтервю «Дзеркалу тижня» підтвердила, що наразі розробляються суворі критерії визначення статусу «придатний/непридатний». За новими правилами, придатні до військової служби будуть розділені на кілька категорій, залежно від ступеня їхньої функціональності. До них відносяться:

  • Цілком придатні;
  • Придатні для служби у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ), ТЦК та СП, частинах забезпечення, установах та організаціях, але непридатні для служби у ДШВ, морській піхоті, ССО, спецпризначенні, плаваючому складі тощо;
  • Придатні за окремими спеціальностями (наприклад, кандидати на вступ до ВВНЗ);
  • Придатні до виконання специфічних завдань.

Ця зміна означає, що статус «обмежено придатний» дійсно зникає, і будуть застосовуватися чіткіші критерії визначення придатності до військової служби.

Раніше повідомлялося про те, що на Закарпатті чоловік відмовився від мобілізації, написавши відповідну заяву. Однак така відмова не залишилася без наслідків.