Армія РФ веде обстріли, прикриваючись Запорізькою АЕС – Британія

Окупанти використовують АЕС як щит від ударів ЗСУ у відповідь

Російські війська обстрілюють підконтрольну ЗСУ територію, прикриваючись Запорізькою АЕС від можливих ударів у відповідь. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Твіттер з посиланням на дані розвідки.

Читайте також: Росія використовує ЗАЕС як «живий щит» — Блінкен

«Російські війська, ймовірно, діють у районах, прилеглих до електростанції, і використовували артилерійські підрозділи, що базуються в цих районах, щоб обстріляти територію України на західному березі річки Дніпро», — йдеться в повідомленні.

Також британська розвідка заявляє, що російські війська використовують прилегле до АЕС місто Енергодар для відпочинку своїх підрозділів. Загалом британці охарактеризували дії росіян як такі, що підривають безпеку ядерного об’єкту.

“Після п’яти місяців окупації наміри Росії щодо Запорізької АЕС залишаються незрозумілими. Однак дії, які вони здійснили на об’єкті, ймовірно, підірвали безпеку нормальної роботи станції”, – зазначили у Міноборони Британії.

Нагадаємо, раніше в МАГАТЕ заявили, що Запорізька АЕС вийшла із-під контролю. Зв’язок із персоналом станції нестабільний.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.