Уряд Польщі не готовий до діалогу щодо блокування кордону, — Стефанішина

Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина заявила, що Польща не готова до поступок щодо кордону.

Польща наразі не готова до діалогу щодо вирішення проблеми з розблокування кордону. Про це заявила віцепрем’єрка Ольга Стефанішина в інтерв’ю «Європейській правді». 

Читайте також: В Росії знали про підготовку теракту, проте допустили його, — Буданов

“Маючи переговори щодо моніторингу експорту та імпорту певної продукції, ми не маємо діалогу стосовно того, як завершити кризу, пов’язану з блокуванням українського кордону”, — повідомила вона. 

Водночас Стефанішина зазначила, що з боку польського уряду немає готовності до поступок. 

Вона наголосила, що польський уряд зараз повинен бути зацікавлений у вирішенні ситуації всередині країни, оскільки криза має ширший порядок денний, аніж в Україні, оскільки блокада відбувається на кордоні з країнами Балтії та Німеччиною.

“Це комплексна внутрішня ситуація, також пов’язана з виборами. Ми готові піти назустріч польській стороні, ми перебуваємо з ними у діалозі. Але на сьогодні ми не бачимо розуміння стосовно того, як завершити цю кризову ситуацію”, — додала вона.

На запитання щодо введення заборон для польської продукції на українському ринку, Стефанішина відповіла, що Україна “у повній бойовій готовності” має весь правовий арсенал, який можна використовувати у відповідь на таку “недружню торговельну політику”.

Читайте також: Понад 700 окупантів, 10 танків та 2 крилаті ракети: Генштаб оновив втрати армії РФ за добу

“Водночас ми розуміємо, що такий юридичний процес мав би сенс в умовах більш мирного часу. Це досить тривалий процес, тоді як нам потрібно якось виживати”, — зазначила вона. 

Нагадаємо, 20 березня польські фермери заблокували рух автобусів і вантажівок на пункті «Медика-Шегині». Польські фермери заблокували рух через пункт пропуску «Медика-Шегині» для автобусів та вантажівок, а також не пропускають легкові автомобілі.