РФ поширює дезінформацію про наступ на Харків не маючи на це ресурсів: РНБО

Росія не має ресурсів для наступу на Харків проте поширює дезінформацію для залякування населення.

Поширена інформація щодо підготовки росіян до наступу на Харків є частиною ворожої кампанії та не відповідає дійсності. Про це заявили у Центрі протидії дезінформації РНБО.

Читайте також: У ЗСУ прокоментували відео очільника Рівненського ТЦК з жінками

“У Росії немає ресурсів для наступу на Харків. Усі їхні байки про готовність до оточення міста розраховані на внутрішню та зовнішню аудиторію, і є частиною кампанії “пропаганда страху””, — зазначає керівник ЦПД РНБО, лейтенант Андрій Коваленко.

У Центрі наголосили, що армія РФ наразі здатна лише на терор Харкова обстрілами, але використовує це для залякування новим наступом.

Коваленко додав, що дані про 350 тисяч російських військових, яких нібито РФ хоче набрати для “наступу” на Харків — це поки лише розмови. 

Читайте також: По всій Україні виє сирена: в Росії злетів МіГ-31К

“Це ІПсО. Зараз ворог здатен лише обстрілювати і тероризувати місто, і під цей терор він адаптує наративи про наступ, який неможливий. Але ворог завжди лякає наступами, користуючись обстрілами”, — додав Коваленко.

Нагадаємо, понад 700 окупантів, 10 танків та 2 крилаті ракети: Генштаб оновив втрати армії РФ за добу. За минулу добу Росія у війні проти України втратила 780 окупантів, 10 танків, 32 артсистеми, 1 засіб ППО та 2 крилаті ракети.