Німеччина та Франція планують створити танк нового покоління

Розробка танка наступного покоління також має підкреслити, що Європа може створити власну оборонну автономію, конкурувати з новими гравцями, такими як Індія та Китай.

Німеччина та Франція планують створити танк нового покоління до 2040 року. Про це у п’ятницю, 26 квітня, пише Reuters.

Зазначається, що у 2017 році Берлін і Париж домовилися створити танк, який прийде на заміну німецькому Leopard 2 і французькому Leclerc, проте проет страждає від «розбіжностей і затримок». 

«Це ще більше погіршує франко-німецькі зв’язки, обтяжені розбіжностями щодо енергетичних тем і щодо того, наскільки Європа повинна стати незалежною від США у своїй політиці безпеки. Французькі та німецькі компанії мають власні інтереси, а Берлін та Париж не мають спільного бачення», — пише Reuters.

Проект фінансується на рівних і здійснюється під керівництвом Німеччини, а очолюється холдинговою компанією KNDS, створеною спільно французькою Nexter і німецькою Krauss-Maffei-Wegmann (KMW), виробником танка Leopard.

«Було проведено дуже важливу роботу, яка… дозволяє нам сказати, що в 2040-х роках настане час для двох дружніх сусідніх країн, членів Європейського Союзу та членів НАТО, мати повністю функціональну та оперативну броньовану кавалерію», — сказав міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

За задумом, розробка танка наступного покоління також має підкреслити, що Європа може створити власну оборонну автономію, конкурувати з новими гравцями, такими як Індія та Китай, а також випередити Росію та США, які ще не оприлюднили своїх планів щодо танку наступного покоління.

Під Красногорівкою Донецької області помітили чергове використання росіянами захисного укриття від FPV-дронів для танку, конструкції якого нагадують «сарай». 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp