Шольц закликав ЄС збільшити виробництво зброї

Європейські партнери повинні об’єднати свої замовлення і забезпечити оборонну промисловість безпекою поставок на найближчі десятиліття, вважає Канцлер.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав перейти до великомасштабного виробництва оборонного обладнання в Європі, щоб вона могла успішно стримувати російську агресію.

Читайте також: Нардеп розповів, коли вступить у дію новий законопроєкт про мобілізацію

Повідомляється, що Шольц закликав до нарощування оборонного потенціалу в Європі на церемонії закладання нового заводу з виробництва боєприпасів для оборонного концерну Rheinmetall.

Шольц запропонував низці країн ЄС об’єднатися та забезпечити оборонну промисловість централізованими замовленнями на найближчі десятиліття.

«Ми повинні відійти від мануфактури та перейти до великомасштабного виробництва оборонного обладнання», — констатував канцлер Німеччини.

За його словами, таку стратегію виправдано, коли «агресивна війна Росії в Україні та відкрито сформульовані імперські амбіції президента Володимира Путіна стали головною загрозою для європейського мирного порядку».

«Якщо ви хочете миру, ви маєте успішно стримувати потенційних агресорів», — резюмував глава уряду Німеччини.

Раніше в Україні відкрили перший центр рекрутингу до ЗСУ. Центр не має відношення до територіальних центрів комплектування і повісток там не вручатимуть, стверджують у Міноборони.