Бої за Авдіївку: «Можливостей утримувати місто немає, але приходить підкріплення»

На думку спікера, російські сили намагаються взяти Авдіївку до президентських виборів у Росії, які мають відбутися у березні цього року.

Деякі підрозділи 110-ї ОМБр в Авдіївці замінили іншими підрозділами Збройних сил України. Про це повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю 110-ї окремої механізованої бригади. імені генерал-хорунжого Марка Безручка Іван Секач в ефірі «Радіо Свобода».

Читайте також: Нардеп розповів, коли вступить у дію новий законопроєкт про мобілізацію

«У нас немає достатніх можливостей, щоб утримувати місто, але приходить підкріплення, і ми розраховуємо на дружні підрозділи… Вперше за майже два роки функціонування 110-ї окремої механізованої бригади деякі наші підрозділи повноцінно вивели з боїв для відпочинку та ротації. Дійсно, прийшло підкріплення. Я не говоритиму, що це за підрозділ. Але це потужна підтримка, нам трохи так спокійніше стало, коли вона прийшла», — повідомив він.

Секач розповів, що в Авдіївці тривають бої за місто та околиці. Окупанти намагаються перерізати лінію постачання, вони переважають у змозі. На думку спікера, російські сили намагаються взяти Авдіївку до президентських виборів у Росії, які мають відбутися у березні цього року. І для цього використовують усі можливі способи.

«У них є перевага в авіації повноцінна, тобто ми не можемо ніяк вплинути на авіанальоти, на бомбардування міста та наших позицій. У них величезна кількість особового складу, з яким вони не зважають, і вони експериментують постійно різними групами, використовуючи бронетехніку. них є завдання, і вони намагаються виконати її як завгодно.

Раніше в Україні відкрили перший центр рекрутингу до ЗСУ. Центр не має відношення до територіальних центрів комплектування і повісток там не вручатимуть, стверджують у Міноборони.