РФ здатна виробляти військові втрати більше, ніж витрачає, — розвідка Естонії

У розвідці Естонії вважають, що Росія здатна виробляти достатньо боєприпасів і військової техніки та мобілізувати достатню кількість солдатів, щоб замінити втрати.

Росія здатна виробляти достатньо боєприпасів і військової техніки та мобілізувати достатню кількість солдатів, щоб замінити втрати. Якщо Україна не отримає значно більше західної допомоги, існує серйозний ризик того, що Росія зможе виснажити Україну. Про це заявив глава розвідки Естонії Антс Ківісельг, повідомляє ERR.

Читайте також: У Москві вночі була пожежа в районі НПЗ «Газпромнефть»

«Якщо говорити про цифри, то за 365 днів вони зможуть випустити 10 000 снарядів, і в цьому відношенні вони можуть відновити свої запаси. Крім того, минулорічний рекрутинг показує, що вони змогли набрати близько 300 000 осіб або трохи менше. Це знову ж таки свідчить про те, що вони змогли набрати більше, ніж втратили під час війни в Україні», — пояснив Ківісельг.

Він зазначив, що через кілька років Російська Федерація навряд чи опиниться в ситуації, коли “вона втрачає значно більше, ніж може поповнити”.

Читайте також: Шольц закликав ЄС збільшити виробництво зброї

Нагадаємо, Сенат США наблизився до фінального голосування щодо фінансової допомоги Україні. Двопартійна коаліція сенаторів зробила ще один крок до ухвалення фінансування для України, Ізраїлю та інших оборонних пріоритетів.