Побиття мобілізованих у Тернопільському ТЦК: судитимуть двох працівників військомату

За матеріалами ДБР судитимуть двох працівників ТЦК, які побили військовозобов’язаних та завдали їм ушкоджень середньої та легкої тяжкості.

Співробітники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо командира та гранатометника підрозділу охорони Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які знущалися з військовозобов’язаних. Про це повідомляє ДБР.

Читайте також: На Одещині 14-річна дівчина підозрюється у жорстокому вбивстві подруги

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

“Як встановило слідство, увечері 6 жовтня у середмісті Тернополя солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого мешканця для перевірки документів. З’ясувавши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоч і є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Після відмови тернополянина силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи при цьому ударів, та доправили до приміщення ТЦК”, — йдеться у повідомленні. 

Згодом його та ще одного мобілізованого чоловіка побили військові у приміщенні військкомату. Солдат-гранатометник і командир підрозділу охорони наносили удари чоловікам, які лежали на ліжках у приміщенні військкомату. Відповідне відео було викладено в соціальні мережі. Один з потерпілих отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості, інший — легкі тілесні ушкодження.

Попередньо встановлено, що у такий спосіб співробітники ТЦК хотіли примусити чоловіків пройти військово-лікарську комісію, а також покарати їх за конфлікт з черговим, якого вони намагалися побити та відібрати зброю.

Солдата-гранатометника обвинувачують у незаконному позбавлені волі людини, катуванні та умисному завданні тілесних ушкоджень середньої важкості(ч. 3 ст. 127, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 122 КК України)

Читайте також: Росіяни атакують Харків: обстріляли залізницю

Командира відділення охорони — у катуванні та завданні легких тілесних ушкоджень (ч. 3 ст. 127, ч. 1 ст. 125 КК України).

Обом військовим суд обрав запобіжні заходи – нічний домашній арешт та відсторонив від займаних посад.

Нагадаємо, побиття мобілізованих у Тернопільському ТЦК: ДБР розпочало розслідування. ДБР та Тернопільський ТЦК СП розпочали розслідування щодо факту побиття мобілізованих чоловіків працівниками військкомату.

Раніше повідомляли, що ДБР повідомило про підозру двом військовим. Правоохоронці повідомили про підозру двом працівникам військкомату, які побили чоловіків у Тернопільському ТЦК.