На Одещині 14-річна дівчина підозрюється у жорстокому вбивстві подруги

В Ізмаїлі затримали 14-річну дівчину, яка підозрюється у вбивстві подруги. Тіло дівчини з ножовими пораненнями було знайдене на березі Дунаю.

В Ізмаїлі, що в Одеській області, правоохоронці повідомили школярці про підозру у вчиненні вбивства подруги. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області. 

Читайте також: В Ірані вибухнули 16 кораблів зі зброєю для хуситів — соцмережі

Встановлено, що 6 січня зранку в Ізмаїлі на березі річки Дунай місцевий житель, вигулюючи собаку, знайшов обгоріле тіло дівчинки, про що одразу ж повідомив до поліції. Правоохоронці одразу ж виїхали на місце події та встановили, що загинула 14-річна місцева мешканка. На тілі загиблої було виявлено декілька ножових поранень.

Оперативники та прикордонники зі службовим собакою негайно розпочали пошуки особи, яка з такою жорстокістю позбавила життя дитину. Правоохоронці переглянули записи з камер відеоспостереження у місті. Вони зафіксували, як дівчатка разом пішли до ставка, але повернулася лише одна з них.

“За результатами проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що з потерпілою до річки ходила її знайома із паралельного класу. Вжитими заходами того ж дня її розшукали в іншому кінці міста. Побачивши поліцейських, школярка у скоєному зізналася”, — йдеться у повідомленні. 

За словами обвинуваченої, вона образилася на свою подругу, нібито через те, що потерпіла постійно крала у неї. Вона нібито вкрала у неї скарбничку з грошима. Школярка вирішила помститися, вбивши її.

Читайте також: Наступ на Куп’янськ: Сирський розповів подробиці

“Правопорушниця взяла простирадло, ніж, олію та сірники і покликала однокласницю на прогулянку до річки. Аби жертва не бачила, що буде робити зловмисниця, остання сказала про нібито підготовлений для неї сюрприз. Далі попросила потерпілу сісти на простирадло, одягнула їй на очі пов’язку і декілька разів вдарила ножем. Попередньо, від одного з таких тілесних ушкоджень дівчина й загинула. Тіло потерпілої правопорушниця облила олією, підпалила і втекла, кинувши у вогонь ніж”, — повідомила начальник Ізмаїльського районного відділу поліції Віктор Герасименко.

Поліція вилучила з місця події речові докази та направила їх на експертизу, а підозрювану затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

“Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили правопорушниці про підозру у вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. Нині підозрювана в ізоляторі тимчасового тримання, слідчі клопочуть про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, — повідомив керівник Ізмаїльської окружної прокуратури Олександр Сара.

Читайте також: Росія 8 січня атакувала Україну 51 ракетою та 8 БПЛА: скільки знищила ППО

Нагадаємо, у РФ заявили про відновлення «Смерш». На початку січня 2024 року у відкритих джерелах з’явилося зображення оперативників, які, очевидно, носили нашивки Смерш.