У Білому домі закликали не зволікати з допомогою Україні після заяв Путіна

У Білому домі відреагували на заяви Путіна та закликали надати допомогу Україні “не після різдвяного лікеру”.

Президент Росії під час “Прямої лінії” вчергове заявив, що хоче захопити Україну та підкорити її. Ті республіканці в Палаті представників, які місяцями тримали в заручниках критично важливу допомогу Україні, мають “почути послання Путіна голосно і чітко”. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі під час брифінгу.

Читайте також: Генштаб розповів про втрати РФ: понад 1000 окупантів за добу

“Майже через 20 місяців після того, як він (Володимир Путін, — ред.) розпочав своє жорстоке і варварське вторгнення, заявив сьогодні, що його агресія в Україні не закінчиться, і що мир настане лише тоді, цитую, «коли наші цілі будуть досягнуті».  Ми всі знаємо, що це означає. Але я дуже сподіваюся, що ті республіканці в Палаті представників, які місяцями тримали в заручниках критично важливу допомогу Україні, почули послання Путіна голосно і чітко”, — заявив Кірбі.

Він наголосив, що Конгрес натомість йде на різдвяні канікули в той час як українці знову повертаються в бій. 

“Вони потребують нашої допомоги. І вона потрібна їм зараз, а не після святкового лікеру. Якщо цього недостатньо, щоб вплинути на вас або змінити вашу думку, подумайте про наші власні інтереси. Ми знаємо, що те, що відбувається в Україні, відбувається не тільки з Україною. Це не зовнішня війна. Путін кидає виклик самому міжнародному порядку, який ми допомогли побудувати. Він кидає виклик Статуту ООН.  Він кидає виклик самому поняттю суверенітету. Він кидає виклик самій демократії”, — додав Кірбі.

Читайте також: 14 Шахедов за ніч: ППО розповіла про результати відбиття ворожої атаки

Він зауважив, що США не може дозволити собі не допомогти Україні.

“І не робіть помилки, Путін не єдиний — він не єдиний, хто спостерігає за тим, що тут відбувається і як це розвивається”, — додав він.

Нагадаємо, ISW проаналізували заяви Путіна про війну в Україні та цілі РФ. В Інституті вивчення війни проаналізували виступ президента Росії на пресконференції “Пряма лінія”.