Нетаньяху офіційно став прем’єр-міністром Ізраїлю

Біньямін Нетаньяху склав присягу й розпочав свій шостий термін на посаді прем’єр-міністра.

Сьогодні, 29 грудня Біньямін Нетаньяху офіційно став прем’єр-міністром Ізраїлю на шостий термін. Склавши присягу Нетаньяху розпочав свій шостий термін на посаді прем’єр-міністра. Про це повідомляє Times of Israel.

Читайте також: Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харківщини: є загиблі

Повідомляється, що його попередник Яір Лапід залишив пленум, не потиснувши руки. Інші нові міністри складають присягу один за одним.

Перед тим, як представити свій уряд Кнесету, новий прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу презентував свою програму на пленарному засіданні, окресливши три великі місії своєї коаліції: 

  • зупинити ядерну програму Ірану; 
  • розвивати державну інфраструктуру — з акцентом на з’єднанні так званої периферії з центром країни; 
  • відновити внутрішню безпеку та управління в Ізраїлі.

Читайте також: У Повітряних силах розповіли, звідки й чим Росія атакувала Україну

Для довідки. Беньямін Нетаньягу — це ізраїльський політик, який двічі обіймав посаду прем’єр-міністра Ізраїлю (в 1996—1999 і 2009—2021 роках). Міністр оборони Ізраїлю з 18 листопада 2018 до 8 листопада 2019 року. У різні роки Нетаньягу також обіймав посади міністра юстиції, фінансів, іноземних справ.

Нагадаємо, Італія готова виступити гарантом у мирній угоді щодо України. Прем’єр-міністр Італії планує відвідати Київ у кінці лютого 2023 року й заявила, що готова стати гарантом у мирній угоді щодо України.