Порошенко заявив, що його не випустили за кордон на міжнародні зустрічі із США та Польщею

Колишній президент України Петро Порошенко заявив, що українські прикордонники не випустили його у відрядження за кордон до Польщі та США.

П’ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що українські прикордонники не випустили його у відрядження за кордон до Польщі та США. Про це Петро Порошенко повідомив у Facebook

Читайте також: Шторм у Криму послабив оборонну лінію Керченського мосту, — супутникові знімки

“Знову театр абсурду на кордоні. Маю підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники мене не пропустили. Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту”, — повідомив він.

Порошенко повідомив, що у Польщі та США у нього заплановані десятки зустрічей. За його словами, з поляками він мав говорити про зняття блокади українських перевізників на кордоні, а з американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги, яка майже вичерпалася цього року, під загрозою в майбутньому. 

“Ситуація надзвичайно складна. Тому акцент в програмі — на проблемних республіканцях. Зірвано мою зустріч з новим спікером палати представників Джонсоном”, — додав він. 

Порошенко заявив, що така ситуація на кордоні — це “не дрібне шкідництво”, а  “антиукраїнська диверсія”. 

Читайте також: На Херсонщину за добу прилетіло 528 снарядів, є загиблі й поранені

“Це не просто перешкоджання дипломатичній роботі всієї моєї команди. А, на жаль, удар по обороноздатності України”, — заявив колишній президент. 

Нагадаємо, омбудсмени України та Росії через взаємні домовленості відвідали полонених. Працівники офісів України відвідали 119 російських військовополонених, а росіяни зустрілися з 119 українськими полоненими військовослужбовцями.