ХАМАС має бути повністю ліквідований, — Байден

Президент США вважає, що ХАМАС має бути повністю ліквідований, проте повинна існувати палестинська влада.

Президент США Джо Байден впевнений, що ХАМАС має бути повністю ліквідований, водночас повинна існувати палестинська влада. Про це президент США розповів в інтерв’ю телеканалу CBS.

Читайте також: В ГУР пояснили, чому в РФ не оголошують масову мобілізацію

На запитання журналіста, чи впевнений Байден у тому, що ХАМАС має бути повністю ліквідований, він відповів, що так. 

“Так, я впевнений. Але повинна існувати палестинська влада. Потрібен шлях до палестинської держави. Цей шлях, який називається «рішенням про дві держави», був політикою США протягом десятиліть. Він передбачає створення незалежної держави поруч з Ізраїлем для 5 мільйонів палестинців, які живуть у Газі та на Західному березі річки Йордан”, — відповів Байден. 

Президент США впевнений, що Ізраїль має право відповісти ХАМАСУ на його атаки. 

Читайте також: 820 окупантів, літак та гелікоптер: Генштаб оновив втрати армії РФ

“Є фундаментальна різниця. Ізраїль переслідує групу людей, які вчинили варварство, що за своїми наслідками не поступається Голокосту. І тому я думаю, що Ізраїль повинен відповісти. Вони повинні переслідувати ХАМАС. ХАМАС — це купка боягузів. Вони ховаються за спинами цивільних. Вони розмістили свої штаб-квартири там, де знаходяться цивільні, будівлі тощо. Але наскільки вони можуть відокремитися і уникнути — я впевнений — ізраїльтяни зроблять все, що в їхніх силах, щоб уникнути вбивства невинних цивільних”, — додав він. 

Нагадаємо, Ізраїль атакував об’єкти Хезболли у Лівані. Дії ЦАХАЛ стали відповіддю на обстріл ізраїльської території, здійснений у неділю, 15 жовтня.