У британській розвідці назвали причину труднощів РФ у проведенні успішного наступу

У річницю оголошення президентом Росії Володимиром Путіним «часткової мобілізації» британська розвідка назвала причину труднощів РФ у проведенні успішного наступу.

Сьогодні, 21 вересня, минає річниця оголошення президентом Росії Володимиром Путіним «часткової мобілізації» 2022 року, під час якої близько 300 000 російських резервістів були призвані на службу в Україну. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: РФ обіцяє збільшити виплати за опікунство над українськими дітьми — ЦНС

Повідомляється, що 15 вересня голова комітету з оборони Державної думи Росії, колишній генерал Андрій Картаполов повторив, що мобілізовані військовослужбовці зобов’язані служити на час проведення «спеціальної військової операції».

У новому визнанні важкої ситуації на фронті він також заявив, що ротація військовослужбовців із зони бойових дій під час їхньої служби неможлива.

У розвідці повідомляють, що відсутність регулярних ротацій підрозділів, що не перебувають на бойовому чергуванні, є, ймовірно, однією з найбільш важливих чинників, що сприяють низькому моральному духу росіян, а також нездатності російської армії проводити навчання вищого рівня з моменту вторгнення. 

Читайте також: Ракетна атака по Україні: в ОВА розповіли про наслідки в областях

“Відсутність такої підготовки, найімовірніше, є причиною труднощів Росії у проведенні успішних комплексних наступальних операцій”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, в ISW повідомили, що інтенсивність боїв біля Роботиного знизилася, ЗСУ наступають під Бахмутом. Українські військові продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.