Нардепа Гунька від «Слуги народу» спіймали на хабарі

Народного депутата від “Слуги народу” Анатолія Гунька на отриманні хабаря за виділення землі.

Правоохоронці викрили “на гарячому” народного депутата від “Слуги народу” Анатолія Гунька на отриманні хабаря за виділення землі. Він за 85 тис. дол “продавав” землю Національної академії аграрних наук. Про це повідомляє САП та СБУ, а також Українська правда з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Читайте також: ЗСУ тримають ініціативу на Бахмутському напрямку, — Череватий

“За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ спільно з СБУ та за сприяння Генерального прокурора на отриманні неправомірної вигоди викрито чинного народного депутата України та двох його спільників”, — йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, нардеп разом зі спільниками отримав першу частину коштів у сумі 85 тис. доларів США від приватного підприємця начебто за передачу в оренду державних земель.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення про підозру народному депутату і двом його спільникам.

Читайте також: Зеленський обговорив з міністром Нідерландів F-16 та ППО

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Для довідки. Анатолій Гунько — український адвокат, правозахисник, народний депутат України з 17 листопада 2020 року від партії «Слуга народу». У 2019 роцы балотувався за 209 округом від партії Батьківщина, посів третє місце (25 %, 17 тис. голосів). 25 жовтня 2020 року переміг на довиборах до ВРУ на 208 окрузі, став народним депутатом IX скликання, обійшовши головного опонента Олега Ляшка – лідера Радикальної партії. У Верховній Раді замінив загиблого нардепа Валерія Давиденка. Член Комітету з питань правової політики.

Нагадаємо, зима буде складною: Шмигаль про підготовку до опалювального сезону. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що майже 80% виконання робіт з ремонту магістральних мереж.