Блінкен прокоментував контрнаступ ЗСУ

В контрнаступальних діях Україна ще не задіяла основних резервів військ, включаючи більшість бригад, підготовлених у західних країнах та оснащених сучасними танками та бронетехнікою НАТО.

Контрнаступ українських захисників на фронті тільки розпочався і основні підрозділи ЗСУ ще не беруть участі у ньому. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє прес-служба Держдепартаменту США.

Читайте також: Україна прагне виробляти ППО, танки та бронетехніку — Зеленський

«Контрнаступ знаходиться у зародковому стані, і ви чули, як учора міністр оборони України сказав, що вони ще не направили основну частину своїх сил на цей наступ. І немає жодних сумнівів у тому, що це непросто, тому що росіяни мали місяці, місяці та місяці, щоб звести оборону», — сказав він.

Також він додав, що ЗСУ мають все необхідне для перемоги і повернення всіх захоплених росіянами територій і висловив упевненість, що основні події, пов’язані з контрнаступом, відбуватимуться в найближчі тижні та місяці.

За його словами, на тлі повномасштабного вторгнення на територію України РФ значно послабила свою позицію на міжнародній арені.

«Москва стала слабшою у військовому та економічному відношенні, становище РФ у світі різко впало, Європа відмовилася від російської енергетики, а НАТО зміцніло», — зазначив Блінкен.

Раніше Зеленський запропонував нову доктрину України. Україні необхідна нова доктрина в якій будуть окреслені питання її майбутнього. Основні орієнтири доктрини вже окреслені.