Удар по Краматорську: навіднику повідомили підозру

Зломисник побачив коло закладу харчування авто з військовими номерами і «злив» цю інформацію ворогу.

Правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді мешканцю Краматорська. Чоловік, за інформацією слідства, навів ракетний удар по закладу громадського харчування у центрі міста. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Читайте також: Україна прагне виробляти ППО, танки та бронетехніку — Зеленський

Повідомляється, що підозрюваний є працівником газотранспортного підприємства. Краматорця дистанційно завербували представники спецслужб РФ. Зловмисник збирав розвідувальну інформацію на користь РФ.

«27 червня 2023 року агент ворога отримав чергове завдання: перевірити інформацію про місцезнаходження українських військових у Краматорську. Підозрюваний погодився на пропозицію та пішов у центр міста, де помітив на парковці автомобілі з військовими номерами та відвідувачів у закладі харчування. Він зафіксував побачене на відео, яке одразу направив співрозмовнику з РФ через один із месенджерів», — заявили у відомстві.

Також у прес-службі Офісу генпрокурора повідомили, що всі свої дії поплічник країни-агресора ретельно приховував від перехожих, щоб ніхто не помітив його інтересу до цієї локації. Через деякий час після відправки відеозапису представники РФ завдали по закладу удару з ОТРК Іскандер-M. Прокурори спільно зі слідчими СБУ встановили та затримали причетного до скоєння злочину.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Досудове розслідування у провадженні здійснює СБУ.

Раніше Зеленський запропонував нову доктрину України. Україні необхідна нова доктрина в якій будуть окреслені питання її майбутнього. Основні орієнтири доктрини вже окреслені.