У Британії заявили про візит Зеленського — Sky News

Президент України відвідає Британію та обговорить з прем’єр-міністром Ріші Сунаком підтримку, а також нові санкції проти Росії.

Сьогодні, 8 лютого президент України Володимир Зеленський прибуде до Великої Британії, щоб зустрітися з прем’єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком та українськими військовими. Про це повідомляє Sky News.

Читайте також: На Кремінському напрямку максимальна ескалація — Гайдай

Це перший візит президента до Великої Британії з моменту вторгнення Росії в Україну з лютого 2022 року.

Відомо, що Зеленський та Сунак обговорять підтримку України з боку Великої Британії.

Великобританія також має намір оголосити про подальші санкції проти Росії, спрямовані на тих, хто допомагав Володимиру Путіну будувати своє особисте багатство, а також на компанії, які отримують прибуток від «військової машини» Кремля.

У рамках зустрічі Сунак запропонує посилити підготовку українських військових у Великій Британії, в тому числі пілотів винищувачів, щоб вони могли літати на винищувачах стандарту НАТО. Він також запропонує негайно розпочати програму підготовки морських піхотинців.

Читайте також: У Херсоні лунають вибухи — МВА

Велика Британія вже підготувала 10 000 українських військових за останні шість місяців і планує підготувати ще 20 000 цього року в рамках міжнародних зусиль з посилення підготовки українських військових.

Відомо, що прем’єр-міністр  також запропонує надати Україні засоби більшої дальності, щоб «підірвати здатність Росії постійно атакувати цивільну та критично важливу національну інфраструктуру України».

“Візит президента Зеленського до Великої Британії є свідченням мужності, рішучості та боротьби його країни, а також свідченням непорушної дружби між нашими двома країнами”, — заявив Сунак. 

Читайте також: СБУ “по гарячих слідах” затримали коригувальника ракетних атак по Харкову

Нагадаємо, у британській розвідці оцінили ситуацію у дельті Дніпра та на Кінбурнській косі. У розвідці оцінили можливості російської армії форсувати Дніпром.