На окупованих територіях загострюється дефіцит ліків для цивільних — ЦНС

На тимчасово окупованих територіях України спостерігається нестача ліків, а також отримання первинної медицини.

На тимчасово окупованій території України люди не мають доступу до ліків першої необхідності. Окупаційні адміністрації спрямовують лікарські препарати на лікування російських військових. Про це повідомляють у Центра національного спротиву. 

Читайте також: На Івано-Франківщині знешкодили 37 фугасних авіабомб ФАБ-50

На окупованих територіях півдня та сходу країни суспільно-політична та суспільно-економічна ситуація продовжує оцінюватися як кризова. 

У ЦНС повідомляють, що на всіх територіях, які знаходяться в окупації спостерігається високий рівень безробіття, дефіцит лікарських засобів, а також відсутність отримання первинної медичної допомоги. 

Спостерігається відсутність товарів для дітей. Також постійні перебої у постачанні електроенергії та природного газу. Також немає достатньої кількості фахових кадрів в органах окупаційної адміністрації РФ, через низький рівень колабораціонізму.

Читайте також: У ЗСУ розповіли про бої на Таврійському напрямку

“У підсумку, противник не має шансів зменшити рівень соціально-економічної напруги, оскільки заходи щодо оформлення так званих російських соціальних виплат під виглядом “гуманітарної допомоги” не є шляхом подолання даної проблематики”, — додають у ЦНС.

Нагадаємо, удар по Краматорську: навіднику повідомили підозру. Зловмисник побачив коло закладу харчування авто з військовими номерами і «злив» цю інформацію ворогу.