ЄС потрібна стратегія на випадок смути в РФ — Борреь

Глава європейської дипломатії заявив, що створений Путіним монстр вкусив його самого. Євросоюзу потрібно бути готовим до можливої смути у країні.

Військовий заколот ПВК Вагнера показав, що війна в Україні підриває російську владу, і Євросоюз має підготувати стратегію на цей випадок. Про це у понеділок, 26 червня, заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель за підсумками засідання у Люксембурзі глав МЗС країн ЄС.

 

«Підготовка стратегії щодо такої ситуації займає час. Ми працюватимемо над цим. Усі проводитимуть аналіз можливих сценаріїв розвитку ситуації», — сказав Боррель.

 

За його словами, останні події змусили західних політиків змінити уявлення про Росію.

 

«Цілком очевидно, що зараз наше бачення Росії зовсім інше», — зазначив голова дипломатії ЄС.

 

Боррель також висловив стурбованість тим, що ядерна країна може стати причиною політичної нестабільності.

 

«Те, що сталося цими вихідними, показало, що війна проти України підриває російську владу і впливає на її політичну систему. Монстр, якого створив Путін, — Вагнер — вкусив його самого. Монстр виступив проти свого творця», — прокоментував подію Боррель.

 

Раніше про слабкість режиму Путіна, яку виявив заколот Пригожина, висловилися й інші західні офіційні особи. Так, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що хаос у Росії може тривати тижні.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet