Збирають списки дітей та планують вивозити награбоване: що зараз відбувається в окупованому Бердянську

Понад рік курортне місто Бердянськ знаходиться в окупації. Російські загарбники селяться на базах відпочинку, а санаторії використовують для реабілітації військових рф. Також стало відомо, що наразі окупаційна влада складає списки підлітків.

Про це розповіла начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна в ефірі Громадського радіо.

Окупанти збирають списки дітей, яким має виповнитись 14
років, щоб змусити їх брати російські паспорти.

«У школах щодня перед першим уроком проводять «зомбування». Включають гімн росії, розповідають, який «добрий путін», і «як правильно любити росію», — розповіла Вікторія Галіціна.

Також начальниця Бердянської міської військової адміністрації підтвердила, що окупанти вивезли своє ППО, при цьому російські загарбники підганяють до місцевого аеропорту «УРАЛи», щоб завантажити їх награбованим та вивезти.

«Бердянськ у мирний час був у нас перлиною Азовського узбережжя, все було і все буде. Нашу Бердянську косу вони перетворили на військовий шпиталь: вони там живуть, вони там оздоровлюються, привласнили всі бази, які там були. Є інформація, що там усе викрадено та вивезено, все, що чогось коштувало. Що ми можемо зробити? Нічого. Поки що», — резюмувала Вікторія Галицина.

На Запоріжжі окупаційна влада «націоналізує» санаторії, щоб там реабілітувати військові рф.


Читайте також:

Ворог «націоналізував» піцерію на Запоріжжі: загарбники готують заклад до відкриття.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!