Наслідки ракетних атак: в «Укренерго» просять готуватися до відключень світла 8 травня по всій Україні

8 травня Україну очікують віялові відключення електроенергії з 18:00 до 23:00. Причиною дефіциту є пошкодження ТЕС внаслідок російських обстрілів.

У середу, 8 травня, ввечері з 18:00 до 23:00 можливі обмеження для побутових та промислових споживачів по всій Україні. Відключення будуть рівномірно розподілені між усіма регіонами. Про точні графіки відключень у кожному регіоні буде повідомлено на офіційних сайтах місцевих обленерго. Про це повідомляє Укренерго

Читайте також: Понад 900 окупантів, 13 танків та 30 артсистем: Генштаб оновив дані про втрати російської армії

Причиною обмежень є дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження українських електростанцій, спричинені російськими обстрілами.

“Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр “Укренерго” застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: ЗСУ відбили масований ракетний удар РФ: знищено 59 повітряних цілей

Нагадаємо, Росія атакувала українську енергетику: пошкоджені три ТЕС. Армія РФ вчергове атакувала українську енергетичну інфраструктуру, обстрілявши три теплоелектростанції (ТЕС).