Спроби знайти нову тактику ударів: у ЗСУ проаналізували атаку РФ

Нічна масована атака РФ із використанням Кинджалів свідчить про намір знайти нову тактику ударів по Україні. Про це заявила начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі 24 каналу.

Читайте також: РФ може перейти в оборону у 2023 році – розвідка

«Ми поки що відслідковуємо те, що вони називають для себе новою тактикою — чи знайшли вони її, чи ще шукають», — сказала Гуменюк.

Вона повідомила, що російські війська вишукували різні варіації ударів по Україні.

«Перед наймасовішим ракетним обстрілом, вони завели всі носії до пунктів базування, а перед тим тривалий час тривала така «гра м’язами в морі», — зазначила Гуменюк.

За її словами, наразі РФ використовує тактику змішаних ударів: ракети і повітряного, і морського базування, і дрони, і БПЛА.

«Зокрема, ця атака відзначилася тим, що у паузі між хвилями вони запустили безпілотники, які ми також збили, з виявлення результативності першої хвилі атаки», — розповіла Гуменюк.

Перед цією масованою атакою війська РФ у Чорному морі вивели три надводні ракетоносії, які налічували 24 Калібру.

«Попередньо, 20 вони відстріляли, тому два ракетоносія, які зараз залишилися на чергуванні в Чорному морі, мають на собі, очевидно, чотири ракети», — зазначила Гуменюк.

Раніше Зеленський нагородив жінок-захисниць. Глава держави нагородив орденами та медалями жінок-військовослужбовців, а також представниць цивільних професій, одну з яких посмертно.