Названі області з складною ситуацією зі світлом

Найважча ситуація внаслідок ракетної атаки РФ на енергосистему України склалася у Харківській та Житомирській областях.

 

Ліквідація наслідків 15-ї масованої ракетної атаки Росії на енергосистему України продовжується. Станом на вечір 9 березня найскладніша ситуація у Харківській та Житомирській областях, повідомляє Укренерго.

 

На Житомирщині вдень вдалося відновити живлення критичної інфраструктури, продовжуються ремонтні роботи у магістральній та у розподільчих мережах. Розроблено план усунення наслідків руйнувань та аварії в області, напрацьовано резервні схеми живлення споживачів.

 

Проте ситуація з енергоживленням у галузі складна. Обстріли пошкодили обладнання, яке було відремонтоване після попередніх трьох атак на об’єкти Укренерго в Житомирській області. Загалом за результатами чотирьох масованих атак на енергетичну інфраструктуру в регіоні було шість попадань ракет та три БПЛА.

 

Зазначається, що ремонтні роботи в області можуть тривати до двох тижнів. Для забезпечення живлення у Житомирській області запроваджується графік планових відключень.

 

На Харківщині заживлена критична інфраструктура (тепло- та водопостачання), опрацьовуються резервні схеми підживлення споживачів. Протягом кількох днів ситуація з енергопостачанням у цьому регіоні має стабілізуватися.

 

На Одещині введено планові графіки відключень. Натомість у Дніпровському регіоні мережевих обмежень немає.