Росія готує велику провокацію на кордоні України з Білорусією — ГУР

Росія готує провокацію на українсько-білоруському кордоні з пропагандистом Соловйовим.

Росія планує масштабну провокацію на українсько-білоруському кордоні. Організацію висвітлення подій доручили пропагандисту Володимиру Соловйову. Про це повідомляють у ГУР.

Повідомляється, що найближчим часом військово-політичне командування Росії планує проведення масштабної провокації на кордоні України та Білорусі.

Читайте також: РФ має намір знищити цивільну інфраструктуру України — Боррель

“Для детального висвітлення провокації в Білорусь має прибути головний російський пропагандист Володимир Соловйов. 11 березня планується організація теле-радіомоста та пряма трансляція з місця подій для пропагандистських ЗМІ у РФ”, — йдеться у повідомленні. 

Відомо, що для провокації на територію Білорусі прибуде кілька груп росіян. Плани окупантів, ймовірно, передбачають загрозу руйнування об’єктів інфраструктури та можливі жертви серед мирного населення.

Додається, що метою даної провокації є створення ворожої суспільної думки щодо України з боку громадян Білорусі й подальше забезпечення повноцінної участі збройних військових країни у війні на боці Росії.

Читайте також: Україна є «бойовою лабораторією» для випробування іранської зброї — Пентагон

У ГУР нагадали, що Україна не проводить жодних бойових операцій на території Білорусі.

Нагадаємо, росіяни обстріляли зупинку й магазин у Херсоні: є загиблі. Росіяни обстріляли магазин та зупинку міського транспорту у Херсоні. Внаслідок атаки загинуло 3 осіб.