Харків та сотні селищ залишилися без світла через обстріли

Росіяни знову атакували енергетичну інфраструктуру України

У Харкові вранці 17 жовтня відбулося масштабне вимкнення електрики. Через це було призупинено роботу метро та наземного електротранспорту.

Читайте також: Вулиці Миколаєва залило олією після атаки дронів

Так близько 10-ї ранку харків’яни почали масово скаржитися в соцмережах на зникнення електрики. Водночас прес-служба метрополітену повідомила про зупинку руху поїздів підземки «з технічних причин». Аналогічно зупинився наземний електротранспорт.

Про причини збою влада не повідомила, прильотів ні по місту, ні по області в цей час не було. Проте енергетична інфраструктура постраждала у сусідніх із Харківщиною регіонах. Про це повідомив у себе в Телеграм прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Військові сказали, звідки дрони прилетіли до Києва

За його словами, окрім Києва, ворог сьогодні ракетами атакував критичну інфраструктуру у Дніпропетровській та Сумській областях, що й викликало масове відключення електрики у кількох регіонах.

«Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок атаки. Усі служби працюють над усуненням наслідків обстрілів та відновленням електропостачання. Кожен регіон має план антикризового реагування», – повідомив прем’єр.

У зв’язку з цим Шмигаль також закликав українців економити електроенергію, особливо в пікові години.

Нагадаємо, президент закликав українців обмежити споживання електрики. Через російський ракетний терор у деяких містах і районах України доводиться обмежувати постачання електрики.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.