Верховний суд остаточно заборонив Партію Шарія

Верховний Суд України остаточно заборонив Партію Шарія. Її ліквідації через суд домагалася СБУ, повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також: «Охоронець» мостів у Запорізькій області отримав 15 років ув’язнення

Так, Касаційний адміністративний суд (частина Верховного Суду) відхилив апеляційну скаргу, яку подала Партія Шарія на відповідне рішення суду першої інстанції.

У СБУ назвали кілька причин, чому діяльність цієї партії було заборонено. Там вважають, що організатор та інші члени партії причетні до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні та поширення антиукраїнської пропаганди.

Читайте також: СБУ затримала двох громадян, які передавали інформацію про ЗСУ

Також у відомстві нагадали, що сам Анатолій Шарій на запит України був заарештований в Іспанії. Його підозрюють у державній зраді та інших злочинах.

“На думку слідчих СБУ, він провадив протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення російських структур”, – кажуть у СБУ.

Нагадаємо, під Житомиром арештували бізнес гауляйтера Херсонщини. Володимир Сальдо продовжував заробляти гроші на Житомирщині

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.