У школах деокупованої Київщини знайшли 300 вибухонебезпечних предметів

Місцеві приносять вибухонебезпечні предмети до шкіл з ціллю створити музей або для навчальних прикладів для навчання дітей у рамках військової підготовки.

Перед навчальним роком підрозділи вибухотехнічної служби здійснили огляд на предмет вибухонебезпечних предметів шкіл і навчальних закладів які були на окупованій території і найближчій місцевості. Про це повідомив заступник начальника управління вибухотехнічної служби Національної поліції України Дмитро Каракуркчі на брифінгу представників сектору безпеки України.  

Читайте також: Угорщина пригрозила заблокувати продовження санкцій проти РФ – ЗМІ

Стало відомо, що за результатами цих оглядів було зроблено висновок, що деякі громадяни до шкіл приносять вибухонебезпечні залишки предметів із місць боїв.

Як повідомляється, громадяни приносять небезпечні предмети з метою створення музеїв або навчальних прикладів для навчання дітей у рамках військової підготовки. 

Дмитро Каракуркчі зазначив, що тільки на території Київського регіону під час огляду шкіл було вилучено більше 300 вибух небезпечних об’єктів.

Читайте також: У Бердянську підірвали місцевого гауляйтера

Він попередив адміністрації навчальних закладів, а також батьків та дітей про те, що не варто приносити предмети на території навчальних закладів.

Нагадуємо, у Кривому Розі локалізували пожежу після ранішнього ракетного удару. Стало відомо про те, що пожежу на нафтобазі у Кривому Розі локалізовано, проте ліквідація наслідків від ракетного удару ще триває.