Зеленський знову вимагав ППО для України

Основною мішенню для 34 ворожих ракет в суботу зранку стали різні об’єкти енергетики: електроенергетика і об’єкти для транзиту газу.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно щонайменше 7 систем ППО Patriot і закликав партнерів не втрачати час, щоб дати Росії «сигнал рішучості».

«Звичайно, я дякую всім партнерам, які вже допомогли нам з ППО: зараз кожна система для захисту неба, кожна протиракета – це буквально захист життя. І важливо, щоб усі нові домовленості з партнерами, які вже є на посилення нашої ППО, важливо, щоб кожна ініціатива друзів України допомогти, зокрема, з пошуком і постачанням Петріотів, – щоб усе це спрацювало якнайшвидше. Сім систем потрібні Україні – і це мінімум. Ці Петріоти є в партнерів. Російські терористи бачать, що в партнерів, на жаль, немає зараз для Європи такої ж рішучості в захисті від терору, яку вони продемонстрували на Близькому Сході. Але все ж є можливість надати необхідну кількість та якість систем ППО. Треба не втратити час – треба дати необхідний сигнал рішучості», — заявив Зеленський у своєму традиційному вечірньому зверненні.

Президент також зазначив, що під час масованої російської ракетної атаки у суботу зранку «траєкторії ракет і сам характер удару були прораховані російськими терористами так, щоб якнайбільше ускладнити роботу нашої ППО».

Основною мішенню для 34 ворожих ракет стали різні об’єкти енергетики: електроенергетика і об’єкти для транзиту газу. «Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз», – сказав президент.