Російські агенти готують диверсії в Європі — Bloomberg

Видання, посилаючись на європейських чиновників, зазначає, що військова розвідка РФ стала активнішою в країнах Європи.

Військова розвідка РФ стала активніше працювати в країнах Європи. Для здійснення диверсій ГРУ наймає молодих людей через інтернет. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на анонімні джерела серед чиновників Європи.

Країнам Європи рекомендується вжити запобіжних заходів проти підвищеного ризику насильства з боку підтримуваних Росією агентів.

«За серією все більш явних, частих і скоординованих інцидентів по всьому континенту, ймовірно, стоїть рука військової розвідки ГРУ», — заявили джерела.

Уряди різних країн намагаються боротися зі зростаючими загрозами саботажу і залякування, які фінансує РФ, напередодні виборів у Європарламенті наступного місяця.

Високопоставлений чиновник заявив ЗМІ, що Кремль більш не хвилює, спіймають його агента під час скоєння злочину чи ні.

Іще один єврочиновник повідомив, що кілька інцидентів у Європі були частиною операції ГРУ, при цьому диверсії відбувалися в різних столицях.

Реакція зосереджена на діяльності, що вже відбулася, а не на загрозі діяльності, яка може відбутися в майбутньому

Раніше ЗМІ вже писали, що європейські розвідувальні служби попередили свої уряди про те, що Росія готує акти насильства і диверсій по всьому континенту

Агенти ФСБ готували вбивство Зеленського — СБУ

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp