У Литві влітку відбудуться найбільші в історії країни військові навчання

Навчання спрямовані на підготовку збройних сил різних країн та посилення військового реагування для забезпечення свободи судноплавства й безпеки в Балтійському морі.

Литовський уряд ухвалив постанову, яка дозволить військовослужбовцям з інших країн взяти участь у масштабних навчаннях на території Литви. Йдеться про міжнародні навчання Baltic Operations 2024 (BALTOPS), які заплановані з 4 по 21 червня. Про це повідомляє LRT.

Як зазначив міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас, якщо кількість військових і цивільного персоналу, які прибувають на навчання в Литву, перевищує 1600 осіб, то необхідна спеціальна постанова, як того вимагає законодавство країни.

Повідомляється, що в навчаннях BALTOPS 2024 візьмуть участь до 10 тисяч військових і державних службовців, і таких масштабних навчань у Литві ще не було.

Міністр повідомив, що навчання спрямовані на підготовку збройних сил різних країн та посилення військового реагування для забезпечення свободи судноплавства й безпеки в Балтійському морі.

Планується, що для участі в навчаннях до країни прибудуть військові кораблі і військовослужбовці зі США, Німеччини, Нідерландів, Іспанії, Польщі, Франції, Великобританії, Данії, Швеції, Фінляндії, Норвегії, Естонії, Латвії, Бельгії, Португалії та Італії.