Росії у 2024 році доведеться шукати нові способи наповнення бюджету — британська розвідка

У британській розвідці вважають малоймовірним те, що запланований Росією показник доходів на 2024 рік буде виконано.

Малоймовірно, що запланований Росією показник доходів на 2024 рік буде виконано, як це передбачено бюджетним планом. Цілком ймовірно, що уряду доведеться розглянути інші політичні заходи для фінансування своїх запланованих видатків. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: Наєв анонсував надходження до України літаків F-16 та ракет на 300-500 км

Російський уряд має амбітні плани щодо збільшення на 26% у 2024 році. Це залежить від оптимістичних очікуваннь щодо зростання доходів на 22%, причому доходи від нафтогазового сектору зростуть майже на 25 відсотків. 

“Цілком ймовірно що уряду доведеться зменшити свої внески до Фонду національного добробуту та збільшити внутрішні податки і борг, щоб профінансувати заплановані видатки”, — йдеться у повідомленні. 

У розвідці вважають, що така політика майже напевно матиме негативний вплив на економіку в середньостроковій перспективі через збереження інфляційного тиску або обмежуючи майбутнє економічне зростання. 

Читайте також: У Польщі пояснили заяви про «військові дії» вздовж кордону з РФ

Так, Фонд національного добробуту нібито створений для довгострокового економічного добробуту російського народу, але все частіше використовується для фінансування його вторгнення в Україну, а вартість його активів впаде на 10 відсотків у 2023 році.

Нагадаємо, окупанти атакували Покровськ, пошкоджено інфраструктуру. Поранення отримали двоє людей в Авдіївці, а також одна людина загинула і двоє поранених у Торецьку.