Росія погрожує ударити по ядерних об’єктах НАТО в Польщі

Заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що розміщення ядерних об’єктів НАТО в Польщі буде розцінено як військова загроза.

Ядерні об’єкти країн НАТО в разі їх постійного розміщення на території Польщі стануть військовою метою для Росії. Про це заявив заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков, повідомляє ТАСС.

Читайте також: СБУ затримала дев’ятьох членів «виборчкому» РФ у Херсонській області

Заступник глави МЗС зазначив, що наближення спільних ядерних місій країн НАТО до російських кордонів загострює загрози для РФ.

“Всі ті політики, які зараз із власних причин захоплено обговорюють у Польщі та за її межами таку схему, мають зрозуміти: зрушення в цьому напрямі безпеки Польщі не додадуть, а відповідні об’єкти точно стануть ціллю. І в нашому військовому плануванні вони будуть на передньому плані», — заявив Рябков. 

Заступник міністра закордонних справ назвав дискусію про розміщення ядерних об’єктів НАТО в Польщі «історією, що розвивається». Він підкреслив, що Москва стежить, як «різні ланки польської виконавчої влади, і не тільки, цю тему відпрацьовують у своєму внутрішньому дискурсі».

Читайте також: Умовою безпеки Європи є програш Росії у війні проти України, — Макрон

Нагадаємо, Анджей Дуда заявив, що Польща готова розмістити ядерну зброю на своїй території. Президент Польщі заявив про готовність розмістити ядерну зброю на своїй території в рамках програми НАТО Nuclear Sharing.