В Італії звинуватили Макрона в «нагнітанні напруги» щодо війни в Україні

Глава італійського міноборони запевнив, що не засуджує президента Франції, але «не розуміє користі» від його заяви.

Італія не відправлятиме війська в Україні й не буде брати участі у війні. Протилежні цим заявам тези президента Франції Еммануеля Макрона «нагнітають напругу». Про це заявив італійський міністр оборони Гвідо Крозетто, повідомляє Corriere Della Sera.

«На відміну від інших, ми маємо в нашій системі чітку заборону на пряме військове втручання, окрім того, що передбачено законами та Конституцією. Ми можемо передбачити лише збройне втручання за міжнародним мандатом, наприклад, на виконання резолюції ООН», — запевняє чиновник.

Перекидання західних військ спровокувало б розширення конфлікту, що не принесе користі українцям, припускає італйський урядовець.

Він також додав, що заяви Макрона про можливу відправку військ тільки «нагнітають» ситуацію.

«Я не засуджую президента такої дружньої країни як Франція, але я не розумію мети та користі цих заяв, які об’єктивно нагнітають напругу», — заявив Крозетто.

Як ми вже писали, Італія планує затвердити черговий пакет військової допомоги Україні до саміту лідерів країн «Великої сімки» в Апулії, що відбудеться 13 червня. Уряд на чолі з прем’єр-міністром Джорджією Мелоні вирішив схвалити дев’ятий пакет військової допомоги Україні, включаючи систему протиповітряної оборони SAMP/T.

Як відомо, торік Україна отримала перший комплекс ЗРК SAMP-T від Франції та Італії. Як вважається, ці системи за деякими характеристками перевершують американські Patriot.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp