СБУ затримала дев’ятьох членів «виборчкому» РФ у Херсонській області

Усі вони входили до складу так званої виборчої комісії №826, яку рашисти створили під час окупації Бериславського району.

Служба безпеки України затримала 9 колаборантів, які «працювали» на «виборчій дільниці» РФ під час окупації Бериславського району Херсонської області. Про це повідомляє СБУ.

Читайте також: Армія Росії вдень скинула бомбу на інфраструктуру Сум: подробиці

«Контррозвідка Служби безпеки затримала ще дев’ять колаборантів, які співпрацювали з агресором під час окупації правобережжя Херсонської області. Усі вони входили до складу так званої «виборчої комісії № 826″, яку рашисти створили у захопленому тоді Бериславському районі», — йдеться в повідомленні.

Також встановлено особу голови, яка зараз ховається від правосуддя на тимчасово окупованій частині території України. За даними слідства, під час перебування на «посаді» вона організувала проведення незаконного референдуму РФ з «приєднання» регіону до складу Росії.

«Щоб виконати вказівки Москви, колаборантка залучила дев’ять місцевих мешканців, з яких потім сформувала повний склад «виборчого комітету». За її вказівкою підлеглі масово агітували своїх односельців підтримати фейковий плебісцит і «проголосувати» на користь Кремля», — відзначають у СБУ.

Читайте також: «Заходу та Росії потрібно зіграти внічию»: Лукашенко про переговори

Безпосередньо у день незаконного «референдуму» фігуранти здійснювали обходи приватних будинків з «вибірковими урнами» та фейковими бюлетенями за супроводу озброєних окупантів. Вони збирали «голоси за приєднання до РФ».

Після звільнення регіону «голова виборкому» втекла разом з окупантами на лівобережжя Херсонщини, а її підлеглі залишилися на правому березі та «лігли на дно» поблизу лінії зіткнення.

Таким чином, вони сподівалися уникнути правосуддя. Але співробітники СБУ встановили їх місцезнаходження та затримали. Зловмисникам загрожує до 10 років тюремного ув’язнення.