Затримка допомоги США може призвести до значущих успіхів армії РФ в Україні, — ISW

Затримка допомоги США для України може призвести до ускладнення і нелінійних можливостей для російських військ досягти оперативно значущих успіхів у майбутньому.

За оцінками Інституту вивчення війни, постійні затримки США з наданням безпекової допомоги Україні обмежують здатність українських військ проводити ефективні оборонні операції, надаючи російським військам гнучкість у проведенні наступальних операцій — динаміка, яка може призвести до ускладнення і нелінійних можливостей для російських військ досягти оперативно значущих успіхів у майбутньому. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: Удар по Чернігову: щонайменше 10 загиблих та 20 постраждалих

Росія і Україна беруть участь у постійній гонці інновацій та адаптації у сфері протиповітряної оборони, в якій Росія продовжує коригувати час, масштаби, склад і цілі своїх ударних пакетів, намагаючись проникнути в систему протиповітряної оборони України. 

Значні затримки у наданні військової допомоги з боку США вже призвели до дефіциту запасів зенітно-ракетних комплексів України і перешкоджають здатності України адаптуватися до еволюції російських ударних комплексів. 

“Обмежена кількість систем ППО і перехоплювачів змушує Україну приймати складні рішення щодо розподілу систем ППО між тиловими і фронтовими районами, залишаючи фронтові війська значною мірою вразливими до російських повітряних атак, і лише Сполучені Штати можуть швидко надати Україні системи ППО в масштабах, необхідних для значного покращення можливостей протиповітряної оборони України”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: У Криму вночі лунали вибухи на військовому аеродромі “Джанкой”

Нагадаємо, у Конгресі США б’ють на сполох після секретного брифінгу: Україні терміново потрібна допомога. Комітет з питань розвідки США закликає до негайних дій, адже Україні терміново потрібна військова допомога.